Jetta Klijnsma opent in Assen nieuwe werk- en verblijfplek voor kunstenaars

Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma opent dinsdag in Assen een nieuwe werk- en verblijfplek voor kunstenaars: Studio DM aan Kloosterstraat 10 in Assen.

De plek is een initiatief van het Drents Museum en bedoeld om ‘de verdieping van de (artistieke) ontwikkeling en de praktijk van beeldend kunstenaars, musici en auteurs in binnen- en buitenland te stimuleren’.

‘Grotere mobiliteit en zichtbaarheid van kunstenaars’

,,Met Studio DM biedt het Drents Museum verdere ondersteuning in de kunstwereld en draagt het bij aan een grotere mobiliteit en zichtbaarheid van kunstenaars. Mede vanuit de overweging dat niet alleen verre oorden inspirerend zijn voor kunstenaars, kan een verblijf in de provincie Drenthe veel opleveren, zowel voor de kunstenaar als voor de plek en de regio’‘

Eerste bewoner wordt Marcel Möring. ,,Tijdens zijn verblijf gaat hij onderzoek doen voor en werken aan een bundel met korte verhalen die zich afspelen in Assen in de jaren ’70,” aldus het museum. Möring richtte eerder in het museum een zaal in als verbeelding van de plek waar hij zijn boeken schrijft.