Stoomcursus Mondharmonica bij Blues Assen

Assen - Altijd al harmonica willen spelen , maar het kwam er nooit van? Grijp dan nu de kans. Ook dit jaar houdt de Asser bluesdagen in samenwerking met Podium Zuidhaege, een stoomcursus mondharmonica op zaterdagmiddag 25 januari.

Binnen 15 minuten al speel je je eerste bluesmelodie op je nieuwe, bij de prijs inbegrepen, bluesharmonica.

De mondharmonica is niet alleen een superinstrument voor de blues,  maar ook voor allerlei liedjes en muziekstijlen. Van smartlappen tot deltablues. Het is eenvoudig bespeelbaar en past zo in de binnenzak.  Niet voor niets al jaren onverminderd populair

In deze  stoomcursus 'for absolute beginners' neemt harmonicaspeler Hans ‘homesick’ de Vries je mee door de wonderlijke wereld van dit kleine instrument en haar talloze bespelers.  Deelnemers aan de workshop hoeven geen noten te kunnen lezen en zelfs nooit eerder iets met muziek gedaan te hebben om mee te kunnen doen. De harmonica , ook wel bluesharp genoemd, heeft een razend slim en eenvoudig systeem om liedjes te leren en te onthouden.

De Vries: ‘Wat zo uniek is aan deze workshop is dat je met niets begint en na anderhalf uur naar buiten komt met je 'eigen' harmonica waar je ook echt al wat op kunt spelen.’

Deelname is 20 euro. Dit bedrag is inclusief een nieuwe, kwalitatief goede mondharmonica men mee mag nemen en waar thuis dus meteen muziek kan worden gemaakt.

Aanmelding via  assen@harmonicaworkshops.nl

Locatie: podium Zuidhaege, Zuidhaege 2 Assen

Tijdstip: Aanvang 14.00 tot 15.30 uur, inclusief pauze.

zie ook : www.bluesassen.nl en www.harmonicaworkshops.nl