Jozefkerk Assen zoekt mensen die WOII bewust hebben meegemaakt en daarover willen vertellen

Assen - De Stichting Sociaal-Culturele Activiteiten (SCA) Jozefkerk in Assen zoekt mensen, die de Tweede Wereldoorlog in en rond Assen bewust hebben meegemaakt en erover durven en willen vertellen.

Dit in het kader van tal van activiteiten, die de Jozefkerk dit jaar in Assen organiseert rond 4 en 5 mei 2020, het jaar dat het 75 jaar geleden is dat Nederland werd bevrijd. Naast concerten en een fototentoonstelling over de oorlog staat er tevens een ‘tafelgesprek’ gepland, met mensen die de oorlog bewust hebben meegemaakt. Maar het mogen ook verhalen zijn die de voorgaande oorlogsjaren betreffen en diepe sporen hebben achter gelaten.

Dit gesprek wordt geleid door Bert Naarding. Het geheel wordt muzikaal omlijst door Heeren Oud Zuid, bestaande uit Luc Oostra, Cor Többen en Jan Kuipers, met liedjes die geheel afgestemd zijn op deze gelegenheid.

Moeilijk

Henk Jan Lutgert van de Jozefkerk realiseert zich dat de gezochte mensen de leeftijd van rond de 90 jaar zullen hebben bereikt. ‘En dat bemoeilijkt deze zoektocht. Maar we hopen toch dat er mensen in en rond Assen zijn die hun verhaal willen vertellen en bij wie bijvoorbeeld de Bevrijdingsdag nog diep in het geheugen gegrift staat. En deze herinneringen graag willen delen met de generaties die daarna kwamen.’

Wie in of rond Assen woont en over de oorlog wil vertellen of iemand kent die daarvoor in aanmerking zou kunnen komen, wordt gevraagd contact op te nemen met Henk Jan Lutgert van de Stichting SCA Jozefkerk. Telefoon: 0592 352062, email: hjlutgert@gmail.com