Terra Assen biedt kijkje in hippische opleidingen tijdens open dag

Schoolbedrijf Hippisch Centrum Sunrise-Stables in Assen zet zaterdag 1 februari de deuren open tijdens de open dag van Terra MBO.

Bezoekers komen tijdens de open dag in aanraking met alle facetten van de hippische opleidingen niveau 3 en 4 en zien de studenten aan het werk. In de stallen geven studenten demonstraties op het gebied van verzorging.

Ook krijgen studenten rij- en springlessen en vertellen ze hoe het gaat met de beschikbaarheid van paarden. Daarnaast is een team van docenten en instructeurs aanwezig om bezoekers uitleg te geven over de opleiding.

Welke functies binnen de hippische wereld bestaan er?

De studenten worden opgeleid voor diverse functies binnen de hippische wereld: vakbekwaam hippisch medewerker paardenhouderij (niveau 3), hippisch bedrijfsleider paardenhouderij (niveau 4) of hippisch instructeur paardensport (niveau 4). Tijdens de Hippische opleidingen leren de studenten alles over de gezondheid, verzorging en het werken met paarden. Daarnaast leren ze evenementen te organiseren. Na deze opleiding kunnen de studenten aan het werk bij hippische bedrijven, maneges, ruitersportzaken, pensionstallen en fokkerijen.

Bezoek de Open Dag van Terra MBO Hippische opleidingen: op zaterdag 1 februari van 12.00 – 15.00 uur. Schoolbedrijf Hippisch Centrum Sunrise-Stables is gevestigd aan Baggelhuizen 2, 9405 VD Assen.