Restaurant Klein Paramaribo is beste restaurant van Drenthe en Assen

Restaurant Klein Paramaribo mag zich een jaar lang beste restaurant van Assen en van Drenthe noemen. Het restaurant werd net als vorig jaar tot gemeentewinnaar en dit jaar ook tot provinciewinnaar verkozen tijdens de uitreiking van de Nederlandse Horecaprijzen.

Eigenaren Aniel Gajadhar en Rishma Janki zijn blij met hun titels. Gajadhar: ,,We hebben flink gewerkt om onze Surinaamse keuken naar een nieuw hoger niveau te brengen. Met deze waardering zien we waar wij zo hard voor hebben gewerkt”.

Ingrediënten uit Suriname

Zowel Gajadhar als Janki zijn geboren in Suriname, maar zijn allebei opgegroeid met een ander soort keuken. De Surinaamse keuken is een fusionkeuken van de Hindoestaanse, Chinese en Javaanse keuken, vertelt Gajadhar op zijn website. De meeste ingrediënten voor de gerechten in Klein Paramaribo haalt hij uit Suriname. Alleen dat wat lokaal echt goed is koopt hij hier.

Maandagavond werden de horecagelegenheden die gemeente- en provinciewinnaar zijn geworden gehuldigd tijdens het ‘Award festival’ in Aalsmeer.