ACV hervat competitie met winst

Assen – ACV is goed uit de winterstop gekomen. De Asser formatie versloeg zaterdag in de hoofdklasse B op het eigen sportpark Catawiki Flevo Boys met 4-2.

Met ACV en Flevo Boys stonden de nummers 4 en 12 van de ranglijst tegenover elkaar. Flevo Boys bleek echter een taaie opponent te zijn, die de thuisploeg lange tijd bij kon benen.

Stift

ACV nam na een kleine tien minuten in de eerste helft de leiding, toen Justin Mulder  vanaf de rand van het strafschopgebied raak schoot. Enkele minuten later was het echter alweer gelijk, Johan Tiems stiftte de bal namens de bezoekers fraai over ACV-goalie Morten Otto heen: 1-1.

Toch ging ACV rusten met een voorsprong. Nadat een treffer van Ezra Schrijver wegens buitenspel nog was geannuleerd, was de 2-1 in 43ste minuut een feit via Marco van der Heide.

Tien minuten na rust vergrootte Matthijs Hardijk de marge door een pass van Justin Mulder op waarde te schatten (3-1), maar weer kwam Flevo Boys kort daarna terug door een doelpunt van Tiems: 3-2.

Volley

In de 66ste minuut was het dan toch de thuisploeg die de partij definitief naar zich toe trok. Ezra Schrijver tekende middels een volley voor de 4-2. ACV eindigde de wedstrijd overigens met 10 spelers, omdat Steyn Strijker in de slotfase geblesseerd moest afhaken en alle wissels aan Asser kant verbruikt waren. De tijd was echter te kort voor Flevo Boys om daar nog van te kunnen profiteren.