Leerkracht De Atlas in Assen zit thuis na 'grensoverschrijdend gedrag' met leerlingen

Een leerkracht van De Atlas in Assen zit thuis wegens mogelijk ‘grensoverschrijdend seksueel gedrag’ met enkele leerlingen, meldt scholenkoepel Renn4 vrijdag in een verklaring.

De Atlas is een speciale school voor voortgezet onderwijs. Kinderen met gedragsproblemen en/of psychiatrische problematiek kunnen er terecht. Op een gewone school komen deze kinderen meestal onvoldoende uit de verf. De leerlingen op De Atlas zijn tussen de 12 en 20 jaar oud.

‘Vrijgesteld van werk’

De leerkracht is ‘vrijgesteld van werk’, zoals het officieel heet. Volgens een woordvoerder van de school is dit niet hetzelfde als geschorst. Twee leerlingen zouden bij de zaak zijn betrokken, van wie er een nog op school zit.

„Op dit moment onderzoekt de politie wat er exact is gebeurd en of er sprake is van strafbare feiten”, aldus bestuursvoorzitter Yvonne Beishuizen van Renn4 in de verklaring. Ze zegt dat de school volledig meewerkt en zelf ook wil weten wat zich heeft voorgevallen.

De school heeft de ouders over de zaak geïnformeerd. Ook met de leerlingen is gesproken. Volgens Beishuizen is het nu zaak af te wachten wat het politieonderzoek oplevert. Het schoolbestuur doet daarom verder geen mededelingen, ook niet of de betreffende leerkracht een man of een vrouw is.