Dallas Burrow – Southern Wind

Toen collega Robin onlangs na een flinke jachtpartij op de digitale velden met deze buit terugkeerde op ons muziekhonk aan het bekende plein in Assen, was ik op z’n zachts gezegd aangenaam verrast. Dallas Burrow heeft een prachtige rootsy stem, echt heel gaaf. Soms doet ie mij denken aan die warme stem van Chris Rea. Z’n muziek is onweerstaanbaar, zoals de stem van Chris Stapleton dat ook is.

Met de eerste song ‘Water & Wood’ is het rootsy met viool, banjo en steelguitar op een normale dag op het platte land. ‘Souther Wind’ volgt. Wat een geweldig nummer over volhouden binnen je relatie. Met een orgel en mandoline, de muzes die voor magie zorgen. Prachtig dat sentimentele ‘It’s About Time’ waarin levenservaring en inzicht puur en volwassen gezongen worden. Het ritmische ‘Guitar Man’ heeft een mooie subtiele boodschap van de muzikant, mooi hoe Burrow met z’n teksten speelt.

Met ‘I Come And I Go’ rolt dit album relaxt verder al een zomerse dag zonder ‘moeten’. In de songs verhaalt Dallas steeds weer op verrassende wijze. Luister maar eens naar het fenomenale ‘Rodeo’, dat met z’n tempowisseling één van de hoogtepunten is. Sierra Ferrell is de dame die daar in de slipstream van Dallas fraai de draai aan geeft.  ‘No Time To Waste’ wil ik graag eens live horen.  Dat nummer heeft een lekkere drive, wat Dallas Burrow live net even wat extra pit kan geven.

Gaaf hoe Burrow muzikaal het avontuur opzoekt in ‘Leaving Colorado’ en de bite meegeeft aan ‘The Whole World Is For Sale’. ‘Worker Bees’ is zo’n song die schuurt in plaats van behaagt en je hersenen met z’n lyrics flink laat stampen.  Mooi ook dat openhartige ‘Strawberry Jam’ met Burrow enkel op gitaar.

Dallas Burrow zie ik heel graag op Take Root dit jaar. Wat een veelzijdig rootsalbum is dit. Machtig mooi man!!! (GJG 9,7)