Openbaar vervoer als concertpodium: Busritten in Groningen en Drenthe opgeluisterd met Groningse muzikanten

Niet op de vertrouwde planken van een concertpodium, maar gewoon tussen de stoelen van een bus.

Groningse muzikanten treden deze vrijdag niet op in de vertrouwde omgeving van kroeg of festival, maar in het openbaar vervoer tijdens de zevende editie van Bus Sessions.

Na de aftrap in de kiosk van het Groninger busstation, betreden de artiesten en bandjes de Q-link bussen. Het initiatief komt van Qbuzz, OV-bureau Groningen Drenthe en Grunnsonic.

Op diverse lijnen kunnen reizigers tussen 14.00 uur en 17.30 uur luisteren naar diverse muzikanten. In Q-link 1 naar P+R Reitdiep speelt de band Them Dirty Dimes een vrolijke mix van swing, dixie, blues en gypsy. In Q-link 2, (Europapark-Zuidhorn) treedt DOR op met een set uptempo nummers in de Groningse taal.

Indiefolk en garagepop

Q-link 3 naar Leek wordt gevuld met de Groningstalige indiefolk van Steernvanger, terwijl de passagiers van lijn 4 naar Roden kunnen luisteren naar mooie liedjes van singer-songwriter Martijn van der Zande.

De frisse rock van The Mudd weerklinkt op lijn 5 naar Annen, terwijl Het Kanaal op Q-link 6 naar Delfzijl een akoestische variant op hun gitaar- en drumcomputernummers ten gehore brengt. Garagepopband The Vices laten tot slot van zich horen op lijn 15 naar Zernike

Bus Sessions vindt gelijktijdig plaats met Eurosonic-Noorderslag. De optredende muzikanten zijn die week ook te zien tijdens Grunnsonic.