Hoofdagent Jeroen Meijer uit Zuidlaren struikelt over hunebedtaart en verlaat Heel Holland Bakt: 'Ik heb er vrede mee'

Hoofdagent Jeroen Meijer uit Zuidlaren bakte zijn koffiebroodjes te droog en de bodem van zijn Drentse hunebedtaart voldeed ook niet aan de verwachtingen. Hij moet de Heel Holland Bakt-tent verlaten.

Kaasboer Johan uit Winsum verliet vorige week de tent van Heel Holland Bakt. Deze week was het aan de Drentse Jeroen om het Noorden te vertegenwoordigen in het programma. Maar helaas: ook hij vond zijn Waterloo.

Te droge koffiebroodjes

De zeven overgebleven bakkers van Heel Holland Bakt gingen deze aflevering aan de slag met het thema Holland. In de signatuuropdracht, de eerste ronde, maakten de bakkers Hollandse koffiebroodjes. Die moesten lekker zoet, goed gevuld en nét gaar genoeg zijn.

De in Delfzijl werkzame en in Zuidlaren wonende hoofdagent deed écht zijn best met de broodjes. Hij maakte maar liefst drie verschillende soorten. Met kleurstof wilde hij de broodjes rood, wit en blauw maken, maar jurylid en culinair journalist Janny van der Heijden hield hem op het nippertje tegen. En dat was maar goed ook, vond Jeroen even later. De kleuren zagen er toch iets te chemisch uit

Maar ook zonder de kleurtjes was meesterpatissier Robèrt van Beckhoven niet zo’n fan van de broodjes van Jeroen. Hij vond ze wat te droog.

Na de signatuuropdracht moesten de bakkers de mouwen echt opstropen. Met één recept moesten ze drie verschillende koekjes maken. Dat betekent heel rap smeren, rollen, spuiten en bakken. ,,Thuis is bakken ontspannen, maar hier komt er geen ontspanning bij kijken’’, zei Jeroen tussen het bakken door.

In de tweede ronde ging het de bakker uit Drenthe iets beter af. Zijn koekjes waren niet de beste, maar ook niet de slechtste.

Tot de bodem

Voor het spektakelstuk maakten de bakkers een taart van streeklekkernijen. Jeroen maakte een limoncello taart met hunebedden. Hij woont immers in Drenthe en in Peize wordt de beste Limoncello ter wereld gemaakt.

In deze ronde had Jeroen aan één oven niet genoeg. Gelukkig had collega-bakker Arjen zijn oven niet meer nodig.

,,Kan het Drentser?’’, vroeg Janny lachend bij het zien van de creatie van Jeroen. Maar de blijdschap sloeg om in teleurstelling. ,,Er zitten leermomenten in deze taart.’’

Vrede mee

Het betekende het einde van zijn Heel Holland Bakt-avontuur. ,,Ik vond het heel terecht dat ik naar huis moest, ik heb er vrede mee’’, zei hij naderhand tegen de redactie van Omroep Max.

Anouk werd deze week voor de tweede keer op rij benoemd tot meesterbakker.