Veldrijder David Haverdings uit Zuidlaren wordt Nederlands kampioen bij nieuwelingen: 'Ik kwam alleen voor de titel naar Rucphen'

Veldrijder David Haverdings heeft in Rucphen de Nederlandse titel bij de nieuwelingen veroverd. De renner uit Zuidlaren kon in de tweede wedstrijdhelft van de laatst overgebleven concurrenten wegrijden en zo de zege voor zich opeisen.

,,Ik had dertien crosses gewonnen deze winter en ik zal eerlijk zijn dat ik alleen voor de titel naar Rucphen was gekomen", zei Haverdings. ,,Op een kampioenschap is de eerste plaats de enige plek die telt en zeker als je al veel gewonnen hebt deze winter. Toch kreeg ik het bepaald niet cadeau. Nadat de nummer twee een foutje maakte, ben ik volle bak weggereden. Het was zeker niet gemakkelijk, maar ik kon het volhouden."

'Dit was het grote doel van deze winter'

Hij vervolgde: ,,Heel mooi om hier die rood-wit-blauwe trui veroverd te hebben. Dit was het grote doel van deze winter en dat is dus gelukt. Ik ga nog wel in deze trui rijden, maar de focus gaat binnenkort in de training op het mountainbiken en het wegwielrennen."