Alles rondom bouwen en wonen op de Beurs Bouwplan, Thuis in Wonen!

Aangeboden door: Beurs Bouwplan

De Expohal in Assen staat van 23 tot en met 25 januari volledig in het teken van de bouwen en verbouwen. Het is dan alweer de 25ste editie van de Beurs Bouwplan, Thuis in Wonen!

De beurs die gemiddeld zo’n 4000 bezoekers trekt, is dé plek bij uitstek voor mensen die hun woning willen verbouwen of nieuwbouwplannen hebben. De beursvloer biedt professionals en specialisten in alle facetten rondom het thema bouwen. “En dat gaat verder dan alleen de bouw. Je moet denken aan het hele proces rondom de ruwe kant. Dus van kavel tot sleutel”, legt Jelmer van Nijen van de organisatie uit.

Meer dan bouwen

Op de beursvloer zijn naast aannemers vele andere partijen te vinden die de bezoeker adviseren en informeren over allerlei bouw- en woonwensen. Zo zijn er bedrijven aanwezig die zich toespitsen op vloeren, raamdecoratie, keukens, badkamers, isolatie, verbouwingen, duurzaamheid en ook warmtepompspecialisten. “Alles om je woondromen te kunnen realiseren”, aldus Jelmer. 

De beurs ontstond 25 jaar geleden rondom de start van de Asser wijk Kloosterveen. Inmiddels is Bouwplan, Thuis in Wonen! een regionaal breed georiënteerde beurs waar ook diverse gemeenten aanwezig zijn met informatie over kavels en nieuwbouwprojecten. “En dat aanbod verschilt natuurlijk per jaar. Diverse projectbureaus, makelaars en bouwbedrijven presenteren nieuwbouwprojecten in de regio Drenthe en Groningen.

De bezoekers die naar de beurs toekomen, doen dit veelal gericht. Standhouders ervaren ieder jaar weer duidelijke wensen en vragen. Ook de mensen die graag een woning onder architectuur willen laten bouwen, kunnen prima uit de voeten in de Expohal. Er zijn diverse architecten aanwezig om mee in gesprek te gaan.   

Gratis adviesgesprekken

De organisatie heeft dit jaar een samenwerking met het Drents Energieloket, zij hebben een stand waarbij onafhankelijk advies gegeven wordt op gebied van het verduurzamen van je woning. Iets dat goed aansluit bij deze tijd.

Naast de vele stands op de beurs kunnen belangstellenden zich via www.beursbouwplan.nl aanmelden voor gratis adviesgesprekken met diverse specialisten. Dit jaar verzorgen specialisten van hoveniersbedrijf Harrie Boerhof, interieurzaak Vinke uit Beilen en TV Stylist Willem Hans Beens bekend van o.a. VT Wonen de adviesgesprekken.