De Drentse Zaak blikt terug op 2019

​Met een nieuw jaar voor de deur, is het hoog tijd om terug te blikken op het jaar dat achter ons ligt. Voor De Drentse Zaak was 2019 een jaar vol nieuwe initiatieven en evenementen. Maar ook een jaar waarin eerder gestarte samenwerkingen verder werden verdiept. We blikken terug met de directeur van De Drentse Zaak.

Vraag directeur Harry Weitering een top drie te maken met hoogtepunten van het afgelopen jaar, of hij komt aan met een hele lijst. Van Netwerken en Pitchen tot de puzzelactiviteiten (zie onder) en van het nieuwe programma speciaal voor zzp’ers tot de vele trainingen en workshops die het afgelopen jaar werden gegeven in De Drentse Zaak. Vorig jaar vertelde Weitering op deze plek al dat 2019 voor het ondernemerscentrum het Jaar van de Verbinding moest worden, zowel intern als extern.

Puzzelactiviteiten

Voor huurders en flexwerkers kwam dat tot uiting in de zogenoemde puzzelactiviteiten. Met behulp van verschillende activiteiten leerden huurders elkaar beter kennen en werden er verbindingen gelegd. Dus organiseerden huurders een pubquiz, een masterclass free publicity, een speciale boswandeling en een workshop over persoonlijke uitstraling. ‘Een heel mooi initiatief”, blikt Weitering terug. “Hoe beter huurders en flexwerkers elkaar kennen, hoe meer ze voor elkaar kunnen betekenen en we samen kunnen bereiken.’

‘Kansen voor ambitieuze zzp’ers’

De afgelopen jaren heeft De Drentse Zaak daarnaast ingezet op samenwerking met verschillende externe partijen, zoals de Ondernemersfabriek en het programma Ik Ben Drents Ondernemer. Gezamenlijk werd er een groot aantal trainingen en workshops georganiseerd, bijvoorbeeld de workshop ‘Verkoop jezelf via LinkedIn’. Ook het programma ‘Kansen voor ambitieuze zzp’ers’ is een goed voorbeeld van samenwerking. Dit programma werd samen met de Gelukfabriek en Ikonderneemhet.nl opgezet en bevat coachingsgesprekken, workshops, trainingen en werksessies en mogelijkheden tot net- of samenwerken en wordt volledig afgestemd op de deelnemer en zijn of haar onderzoeksvraag.

Ook over Netwerken en Pitchen - de opvolger van het succesvolle evenement Heel Drenthe Pitcht - is Weitering zeer tevreden. Tijdens het pitch- en netwerkevenement is iedere editie een succesvolle ondernemer te gast. Zo sprak tijdens de eerste editie Kor IJszenga - directeur en eigenaar van uitgeverij Koninklijke Van Gorcum - over het ondernemerschap en over zaken waar je als ondernemer tegenaan loopt. ‘Zo’n nieuw evenement is altijd even spannend’, denkt Weitering terug aan de voorbereidingen. ‘Maar we hadden gelijk de hele lounge vol met enthousiaste bezoekers. Fantastisch! In 2020 organiseren we weer een heleboel evenementen, trainingen en workshops. Soms zijn dat vertrouwde formats, een andere keer zijn ze compleet nieuw. Maar altijd voor de ondernemer.’

Over De Drentse Zaak

In De Drentse Zaak komen gevestigde ondernemers en starters samen. In het monumentale pand aan de Beilerstraat in Assen kan men terecht voor kennis en inspiratie, voor (flex)ruimtes en een perfecte werk- en vergadersfeer.

Tekst: Het Geheime Wapen Communicatie