Scholen in Assen, Delfzijl, Leek en Veendam krijgen miljoenen voor beter techniekonderwijs

Vier scholen in Assen, Leek, Delfzijl en Veendam krijgen samen 9 miljoen euro van het Rijk om hun techniekonderwijs te verbeteren.

Minister Arie Slob laat dat woensdag weten in een brief aan de Tweede Kamer. Het gaat om de locatie Penta van het Dr. Nassau College in Assen, RSG de Borgen in Leek, het Theda Mansholt College in Delfzijl en de scholengemeenschap Winkler Prins in Veendam.

Meer dan 117 miljoen euro

De vier scholen uit het Noorden ontvangen het geld nadat ze samen een aanvraag hebben ingediend bij het ministerie van onderwijs, cultuur en wetenschap. Slob melt dat aan scholen in 26 regio's in totaal meer dan 117 miljoen euro beschikbaar wordt gesteld. Eerder werden onderwijsinstellingen in 45 andere regio’s al verblijd met bijna 231 miljoen euro.

Volgens de minister staat de arbeidsmarkt te springen om goed geschoold technisch personeel. ,,Daarom hebben vmbo-scholen, mbo’s en het bedrijfsleven samen plannen gemaakt. De ambitie die daar uit spreekt is geweldig. Het enthousiasme spat van de pagina’s af.”

Praktijklessen

Scholen die aanspraak hebben gemaakt op het beschikbare geld hebben verschillende plannen ingediend. Het varieert van een nieuwe gezamenlijke technieklocatie tot het opzetten van praktijklessen bij bedrijven of het geven van lessen techniek en technologie op basisscholen.