CSVC laat Achilles 1894 schrikken, maar Assenaren op tijd wakker

Assen – Achilles 1894 gaat in de derde klasse D ongeslagen de winterstop in. De soevereine koploper had zaterdag op het eigen sportpark Marsdijk moeite om CSVC onder de duim te houden, maar won wel: 5-3.

Daarmee sloot Achilles een opmerkelijke reeks voorlopig af. Van de 12 duels in de eerste helft van de competitie werden er 11 gewonnen. Slechts éénmaal moest de ploeg van coach Harold Wekema een remise toestaan, vorige week tegen Hollandscheveld. De cijfers 12 gespeeld 34 punten, een doelsaldo van 50 voor en 11 tegen en 11 punten voorsprong op de nummer 2 (Nieuwleusen) spreken voor zich.  

En ook zaterdag leek er aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht te zijn. Achilles kwam in de eerste helft op een comfortabele voorsprong van 2-0 (doelpunten Romario Tjong a Sie en Evan Sturing), maar vervolgens liet CSVC plots zijn tanden zien.

In een tijdsbestek van zeven minuten boog de ploeg uit Coevorden de achterstand om in een 2-3 voorsprong, een stand waarmee beide ploegen ook de kleedkamer opzochten.

In het tweede bedrijf stelde Achilles alsnog orde op zaken. Wouter van der Molen zorgde voor de gelijkmaker (3-3) en in de 67ste minuut kopte Bastiaan Jager de bal schitterend binnen uit een corner van Sam Kuipers: 4-3. Het was uiteindelijk topscorer Tjong a Sie die middels een benutte strafschop de Asser zege veilig stelde.