ACV hard onderuit bij Staphorst

Assen – ACV is zaterdag in de hoofdklasse B hard onderuit gegaan bij Staphorst. De ploeg van trainer Fred de Boer verloor met 4-0.

Met Staphorst en ACV stonden de nummers 3 en 4 van de ranglijst tegenover elkaar, met slechts één puntje verschil. De Asser formatie had bij winst dus goede zaken kunnen doen, maar Staphorst bleek op het eigen sportpark Het Noorderslag een maatje te groot.

De thuisploeg kwam na ruim twintig minuten in de eerste helft op 1-0 door een treffer van Ruben Kin, die een hoekschop van Martin van ’t Ende binnen knikte. Omdat een schot van ACV-aanvaller Matthijs Hardijk werd gepakt door Staphorst-doelman René Oosterhof en aan de andere kant een inzet van oud-Achilles 1894-speler Stan Haanstra onschadelijk werd gemaakt door ex-ploeggenoot en thans ACV-goalie Morten Otto, was die 1-0 tevens de ruststand.

In de tweede helft was er voor ACV geen houden meer aan. Een counter van Staphorst kende Haanstra als doeltreffend eindstation (2-0) en even later was het weer Haanstra die de partij in het slot gooide met zijn tweede treffer van de dag: 3-0. Justin Benjamins maakte uiteindelijk het kwartet doelpunten voor Staphorst vol: 4-0.