Gratis schaatsen op ijsbaan Koopmansplein

Schaatsliefhebbers kunnen zaterdag 21 en zondag 22 december tussen 10.00 en 13.00 uur terecht op de ijsbaan op het Koopmansplein in Assen. Daar wordt vanaf vrijdag 20 december een kerstmarkt met foodtrucks en chalets gehouden. Ook is er volop muziek en entertainment.

Schaatsers krijgen een polsbandje en mogen maximaal een uur gratis schaatsen. Ze kunnen tot uiterlijk 12.30 uur de baan op.

De kerstmarkt staat dit jaar in het teken van eten en drinken. De chalets en foodtrucks bieden onder meer ruit met chocolade, glühwein, warme chocolademelk, nasi en poffertjes.

IJssculpturen

Tijdens het kerstweekend geven icecarvers diverse demonstraties van het maken van ijssculpturen. Ook is er het hele weekend muziek. Coverband Redleck zorgt op vrijdag voor de muzikale omlijsting en Opa’s Kunstgebit brengt folk met een knipoog op zaterdag. Daags erna brengen The Christmas Sisters kerstliedjes van alle tijden ten gehore.

De markt is vrijdags van 17.00 tot 21.30 uur geopend en op zaterdag en zondag van 10.30 tot 17.30 uur. Meer informatie op www.wintersassen.nl.