Beker: Winst ACV bij SC Genemuiden

Assen – ACV is door in het toernooi van de noordelijke districtsbeker. De ploeg van coach Fred de Boer zegevierde dinsdagavond in de tweede knock-outronde bij SC Genemuiden met 0-2.

Met Genemuiden en ACV stonden de nummers 5 en 4 van de ranglijst in de zaterdag hoofdklasse B tegenover elkaar. De Asser formatie nam in de eerste helft na ruim 20 minuten de leiding door een treffer van Matthijs Hardijk, die vanaf 20 meter raak schoot: 0-1. En Hardijk zag op slag van rust een voorzet op de lat vallen, het schot van Marco van der Heide vloog vervolgens over het doel.

In het tweede bedrijf was Kevin Mennega (hij was ingevallen voor de geblesseerde Ezra Schrijver) dicht bij een doelpunt, maar zijn inzet ging rakelings naast. Even later was het wel raak. Justin Mulder kon alleen op Genemuiden-doelman Patrick Jansen afgaan en mikte de 0-2 tegen het net.

Die voorsprong hield ACV vast tot het einde van het bekerduel, want verder dan een vrije trap op de paal van Kay Velda kwam Genemuiden niet.  ACV eindigde wel met tien man, omdat Daniël Schans drie minuten voor tijd de rode kaart kreeg toen hij een doorgebroken speler vasthield.