LTC maakt na rust korte metten met Bedum

Assen – LTC is terug aan kop op de ranglijst van de tweede klasse J. De ploeg van trainer Mike Kelly maakte zaterdag na rust korte metten met vv Bedum: 2-7.

Grote man aan Asser kant was Richard Mulder, de middenvelder schoot met scherp en nam liefst vier treffers voor zijn rekening.

Binnengetikt

LTC kwam in Bedum al na enkele minuten in de eerste helft aan de leiding, nadat een voorzet van Mulder werd binnengetikt door Arjan Akkerman: 0-1. En de gasten gaven dat in de 11de minuut een passend vervolg, toen een hoekschop van Marc Heerings op het hoofd van Mulder belandde. Het leer ketste eerst nog op de paal, maar Stefan Kuntz was attent in de rebound: 0-2.

Bedum kwam vervolgens terug tot 1-2, maar toen Heerings even later werd geveld binnen de beruchte lijnen, mocht Mulder aanleggen vanaf de stip: 1-3. Het lukte LTC echter niet de thuisploeg al voor rust definitief van zich af te schudden, Bedum bepaalde de ruststand op 2-3.

Fraai van afstand

In het tweede bedrijf was er echter geen houden meer aan voor de Groningers. LTC draaide de gashendel vol open en via drie doelpunten van Mulder (twee maal fraai van afstand plus weer een benutte penalty) en Heerings behaalde de Asser formatie niet alleen een klinkende 2-7 zege, maar nam het tevens de koppositie in 2J over van DZOH, dat zaterdag niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel bij DESZ.