ACV stelt zege pas in slotfase veilig

Assen – ACV blijft goed meedraaien in de top van de hoofdklasse B. Op het eigen sportpark Catawiki kostte het de Asser formatie zaterdag wel enige moeite om DETO op de knieën te krijgen, de ploeg van trainer Fred de Boer stelde de zege pas in de slotfase veilig: 4-2.

De thuisploeg kende een prima start in de eerste helft. Al in de eerste minuut trof Justin Mulder de paal en na een kwartier was het raak. Mulder stuurde Remy Klaassens de diepte in, die de bal vervolgens op zijn beurt in de verre hoek mikte: 1-0.

Net naast

En ACV ging door. Een vrije trap van Matthijs Hardijk belandde net naast het doel en even later moest DETO-doelman Anthony van Zaltbommel al zijn talent aanspreken om een kopbal van Ezra Schrijver buiten de palen te houden.

Toch verdubbelde ACV nog voor rust de marge, toen Kevin Mennega Jim de Leeuw bediende, die fraai voor de 2-0 tekende.

DETO leek daarmee al een verloren wedstrijd te spelen, maar de ploeg uit Vriezenveen maakte de achterstand  vanaf de 64ste minuut binnen vijf minuten ongedaan door treffers van Kevin Aman en Coplan Soumaoro: 2-2.

Op jacht

ACV was even aangeslagen, maar met nog ruim twintig minuten op de klok ging de thuisploeg op jacht naar de al zeker lijkende overwinning. En die kwam er alsnog, zij het in de laatste twee minuten van de reguliere speeltijd. Matthijs Hardijk en invaller Arjen Hagenauw velden uiteindelijk het vonnis over DETO: 4-2.