Treinen Bad Nieuweschans en Emmen vaakst op tijd

De beste stations om in Groningen en Drenthe van te reizen zijn die in Bad Nieuwschans en Emmen: hier rijden de treinen het vaakst op tijd. Op station Haren en Assen hebben reizigers de grootste kans op vertraging.

Dat blijkt uit cijfers die de website vertraagd.com verzamelde voor RTL Nieuws. De treinen op station Bad Nieuweschans zijn met 98.5 procent stiptheid het vaakst op tijd in Groningen. Op station Haren ligt de stiptheid van treinen op 95.7 procent. Het gemiddelde stiptheidspercentage in heel Nederland is tot nu toe 94.8 procent: geen enkel Gronings station scoort dus onder het landelijk gemiddelde. Hoofdstation Groningen is na station Leeuwarden het meest stipte grote knooppuntstation van Nederland: 97.1 procent van de treinen rijdt op tijd. In de landelijke lijst met meest stipte stations staat station Groningen op plek 97. Het nieuwe station Eemshaven staat landelijk op plek 22: 98.2 procent van de treinen is daar op tijd.

In Drenthe zijn de treinen op station Emmen het vaakst op tijd met een stiptheid van 97.5 procent. Station Assen scoort het minst met 95.2 procent aan stipt op tijd rijdende treinen. Ook alle stations in Drenthe scoren beter dan het landelijk gemiddelde. Ten opzichte van het jaar 2016, toen dit onderzoek ook werd uitgevoerd, is station Dalen minder goed gaan presteren. Het station aan de Emmerlijn is gezakt van plek 75 naar 103 op de landelijke lijst en heeft bijna een procentpunt stiptheid ingeleverd: 97,9 procent van de treinen reed in 2016 op tijd tegen 97,0 procent in 2019.

De percentages zijn berekend door te kijken naar alle treinen van 9 december 2018 tot 2 december 2019. Treinen gelden als ‘te laat’ bij vijf minuten of meer vertraging of als ze zijn uitgevallen.

Bron: https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4944586/trein-jouw-station-ns-arriva-vertraging-spoor-vertraagdcom