Kerstlezing door Jan Willem Erisman in het Drents Museum

Op uitnodiging van de werkgroep Harry de Vroome verzorgt Jan Willem Erisman, ook wel bekend als de stikstofprofessor, op vrijdag 13 december een kerstlezing in het Drents Museum in Assen. Titel van de lezing is ‘Landbouw en het landschap van morgen’.

Erisman is directeur van het Louis Bolk Instituut, dat internationaal advies geeft over en onderzoek doet naar duurzame landbouw, voeding en gezondheidszorg.

Met de kerstlezing wordt de aftrap gegeven voor de uitreiking van de volgende Harry de Voome-penning in juni 2020. Ideeën over projecten die in Drenthe tot voorbeeld kunnen dienen en het waard zijn extra voor het voetlicht te komen kunnen worden ingediend voor deze onderscheiding.

De lezing wordt gehouden in de Statenzaal van het museum. De inloop is vanaf 15.00 uur en om 15.30 uur start de lezing. Jyoti Verhoeff verzorgt een muzikaal intermezzo op de vleugel.

Aanmelden

In verband met het beperkt aantal plaatsen in de voormalige Statenzaal, is aanmelden noodzakelijk. Dit kan via mail. Vermeld in de onderwerpregel ‘Kerstlezing 2019’. Deelname aan de lezing is gratis.