Politie is trekkerrijder nog niet op spoor na incident bij boerenopstand Groningen

Ruim anderhalve maand nadat een trekker door een hek op de Vismarkt in Groningen ramde, heeft de politie de identiteit van de bestuurder nog altijd niet kunnen vaststellen.

De politie deed een getuigenoproep maar dat leverde vooralsnog niets op. Het onderzoek naar de identiteit van de bestuurder duurt voort, laat een woordvoerder van de politie Noord-Nederland weten.

Voorbijganger ontsnapte ternauwernood aan rondvliegend hek

De bestuurder van de trekker reed op twee plekken op de Vismarkt hekken omver die er stonden vanwege werkzaamheden. Bij het levensgevaarlijk incident op 14 oktober ontsnapte een voorbijganger ternauwernood aan een rondvliegend hek, dat slechts rakelings langs het hoofd van een fietser vloog.

De 30-jarige Arjen Schuiling uit Tynaarlo - een van de bekendste stakingsleiders van Nederland - was als bijrijder betrokken bij het incident. Wie de bestuurder was wil Schuiling niet zeggen, aldus de politie Noord-Nederland. Schuiling wordt nog altijd verdacht van openlijke geweldpleging.

Sfeer werd snel grimmig tijdens stikstofprotest

Op 14 oktober trokken boeren naar de stad uit onvrede over verscherpte stikstof maatregelen genomen door de provincie. De sfeer sloeg al snel om en werd grimmig. Zo ramde een trekker de deur van het provinciehuis stuk. De schade bedraagt volgens de provincie 13.000 euro.

De gemeente Groningen is dinsdag begonnen met het herstelwerk aan het Martinikerkhof. Medewerkers van hoveniersbedrijf Schuil uit Doezum moeten het door trekkerbanden ‘omgeploegde’ gras op meerdere plekken opnieuw egaliseren en inzaaien.

Schade door trekkers op Martinikerkhof geschat op 40 mille

De gemeente heeft formeel aangifte gedaan van vernieling. De schade wordt geschat op 40.000 euro. De organisatoren van de boerenopstand hebben aangeboden een deel van het herstelwerk te doen. De gemeente is daarover nog met ze in gesprek en kan nog niet overzien of en hoe ze van het aanbod gebruik zal maken.