Koning rijdt tijdens geheim werkbezoek met een waterstofbus door het centrum van Assen

Assen - Koning Willem-Alexander was dinsdag op bezoek bij het OV-bureau Groningen Drenthe in Assen.

De koning nam uitgebreid de tijd om met zowel de medewerkers, buschauffeurs en reizigers te praten. Hij werd voorgelicht over de samenwerking van Openbaar Vervoer en publiek vervoer, waaronder bijvoorbeeld WMO-taxi’s vallen.

OV-bureau

Ook ging de koning langs bij het klachtenbureau van het OV-bureau, waar hij zich verbaasde over het kleine formaat van het kantoor. Dat betekende volgens de medewerkers niet dat er geen klachten zijn. Het komt geregeld voor dat een taxi te laat komt of niet op komt dagen. Ook wordt er weleens het verkeerde voertuig gestuurd waardoor mensen niet mee kunnen.

Te laat komen kon je niet altijd voorkomen, meende de koning, maar dat het verkeerde voertuig er is, daar moest volgens hem wat aan te doen zijn.Hij vroeg of er ook een extra filter of controle kon worden ingesteld om dit te voorkomen. De medewerkers vertelden dat er een uitgebreide database is waarin het planningsbureau kijkt.

Ritje in een waterstofbus

Halverwege het bezoek maakte de koning een ritje in een waterstofbus door het centrum van Assen. Toen hadden wat Assenaren inmiddels door dat er hoog en geheim bezoek was, en stonden verschillende mensen foto’s te maken met hun telefoon. ,,Welkom in Assen'', riepen ze naar de Koning.

Het bezoek is uiterst geheim gehouden omdat anders het hele centrum zou moeten worden afgezet vanwege het ritje in de waterstofbus.