Woningen in Assen op weg naar duurzaamheid

Aangeboden door: GoedkoperMetSchakelMateriaal.nl

Iedereen heeft het wel eens gezien in de films van James Bond: een super slim huis. Met een knip in de vingers gaan de lampen aan, rollen de gordijnen omlaag of gaat de muziek zachtjes spelen.

Echter is dit helemaal geen toekomst muziek meer, nee je kan nu al heel jouw huis moderniseren met allemaal technologische snufjes. Er bestaan vele apparaten op de markt die jouw wooncomfort in Assen kunnen verhogen en hier staan de tofste op een rij. Lees hieronder dus snel verder!

Philips Hue lampen

Ken je de lampen van Philips Hue al? Deze slimme verlichting is wel in staat om 16 miljoen kleuren en 50.000 wittinten te creëren. Je kan letterlijk in iedere ruimte van je huis de perfecte sfeer maken. En dat allemaal via de app van Philips waarmee de lampen verbonden zijn over het Bluetooth signaal. Zelfs als je op vakantie bent kun je in de avond je lampen aanzetten. Wel zo veilig tegen voorkoming van inbraak.

Een slimme thermostaat

Een slimme thermostaat weet wanneer jij thuis bent en wanneer je naar werk gaat. Hierdoor kan hij de temperatuur perfect afstemmen op de situatie. Dit is niet alleen fijn, maar ook nog eens energiezuinig. In tijden van klimaatopwarming geeft dit extra stukje duurzaamheid aan dat ook jij je steentje bijdraagt.

Een virtuele assistent

Een virtuele assistent zoals Siri, Google Assistant of Alexa kunnen je helpen met allerlei praktische informatie. Zo kan je bijvoorbeeld vragen wat voor weer het vandaag in Assen wordt of vraag je om zachtjes ontspannende muziek aan te zetten. Je hebt bijna geen knopjes meer nodig en je kan alles bedienen met je stem. Een echt slim huis dus!

Schakelmateriaal

Elk elektrisch apparaat is aangesloten op elektriciteit en hiervoor heb je in je huis schakelmateriaal nodig. Dit zijn de stopcontacten, schakelaars en andere componenten waarmee je een extern apparaat van stroom mee kan voorzien. Het juiste schakelmateriaal kopen is erg belangrijk. Ook deze kunnen slim zijn en jouw huis een stuk duurzamer maken. Door slim schakelmateriaal worden eigenlijk al je apparaten slim, zonder dat elektrische apparaten zelf bluetooth of Wi-Fi hebben. Het schakelmateriaal zorgt voor de stroom en via een app op je telefoon kan je dus de stroomaanvoer van ieder apparaat regelen.

Een slim huis, zoals je ziet in de James Bond is nu dus een realistisch verhaal geworden. De wonderen zijn de wereld, en zeker in Assen, nog niet uit!