Wildlands Foto van de Week - 47

Emmen/Assen - De Wildlands Foto van de Week - een badderende lori - is gemaakt door de Assense Sanne Ruissen. ,,Heerlijk schoon worden in het water”, waren de begeleidende woorden van Sanne bij het inzenden van haar foto. De jury vindt de foto die gemaakt is door Sanne erg scherp én wat zijn de kleuren toch bijzonder fraai!

In de birdy bush van Wildlands in Emmen zien de bezoekers van het park allerlei prachtige vogels, waaronder de lori van de Blauwe Bergen. De lori komt oorspronkelijk uit de Blauwe Bergen in Oost-Australië, vandaar. De lori is fantastisch felblauw, oranje, geel en groen gekleurd. Door de prachtige kleuren - vooral de tegenstelling van de donkere rotsen van de waterval tegenover de felle kleuren van de vogel - blijf je naar deze foto kijken. Dit spetteren in de waterval is de manier waarop de vogels zichzelf wassen. De meeste lori’s houden ervan om in bad te gaan. Een vogel baddert door de veren op te schudden zodat het water bij de huid kan komen.

Meedoen aan deze verkiezing? Mail jouw horizontale foto van minstens 1 MB - onder vermelding van volledige naam en woonplaats - naar: foto@wildlands.nl.