Derde dinsdag: Vrouwen aan de top

​Het thema van deze derde dinsdag was: ‘Vrouwen aan de top’, met Olcay Gulsen Het sprak in eerste instantie niet zo tot mijn verbeelding, omdat ik noch vrouw ben noch aan de top sta. Toen ik eenmaal in de zaal zat kwam ik er echter achter dat het niet zozeer over vrouwen aan de top ging, maar meer over Olcay zelf en haar carrière.

Het was een stuk interessanter dan ik had verwacht omdat ook haar tv carrière en haar relatie met roddelbladen aan bod kwamen.

Het interview Met Olcay werd geleid door presentatrice Cunera van Selm, en de topics die aan bod kwamen liepen erg uiteen. Vragen over haar oude modebedrijf Supertrash konden natuurlijk niet ontbreken. Het bedrijf ging in maart 2018 failliet, Olcay reflecteerde op de vergissingen die ze had gemaakt en dingen die ze anders had kunnen doen. Ze vertelde onder meer over dat ze probeerde om zoveel mogelijk aandelen van haar bedrijf terug te kopen, wat achteraf geen goed idee bleek te zijn. Ook haar nieuwe Beautylijn kwam ter sprake. Olcay vertelde wat ze anders gaat doen bij dit bedrijf, zoals het werken met freelancers in plaats van werknemers.

Ik vond zelf haar reactie op social media schandalen en roddelbladen het meest interessant. Zo werd ze na het faillissement van Supertrash ervan beschuldigd dat ze privékosten declareerde bij het bedrijf. Ze ontkende de aantijgingen, die haar diep geraakt en gekwetst hebben

In juni werd ze ervan beschuldig dat ze tijdens een uitzending van RTL boulevard had “gefatshamed”. Haar opmerkingen over plussize paspoppen schoten bij veel mensen in het verkeerde keelgat. Ze vertelde dat het nooit haar bedoeling was om te fatshamen, maar puur vanuit een marketingstandpunt de extra grote paspoppen niet zag zitten. Ze gaf toe dat ze het hart op de tong heeft liggen, en dat ze soms wat moeite heeft om zich zorgvuldiger uit te drukken.

Het interview duurde anderhalf uur. Er waren twee mogelijkheden voor het publiek om te participeren. Je kon een vraag inzenden via een website, en je kon je hand opsteken, waarna je een microfoon kreeg toegeworpen. Dit weerhield mensen er niet van om (voornamelijk aan het eind van de avond) hun vragen uit het niets te roepen, waardoor de flow van het interview een tikkeltje werd verstoord. Afgezien daarvan vond ik deze derde dinsdag absoluut de moeite waard.

Tekst: Tom Eggens