‘Victorian Christmas Fayre’ bij De Oranjerie in Zeijen

Zeijen - De Oranjerie in Zeijen houdt op zaterdag 7 en zondag 8 december een ‘Voctorian Christmas Fayre’.

Tijdens deze dagen wandel je regelrecht een negentiende eeuws Engels stadje binnen, waar van alles gebeurt en is te zien. Tijdens de overdekte Victorian Christmas Fayre is de sfeer van weleer te proeven en te voelen met brocante, antiek, vintage, Engelse producten, kransen, kerststukken, prachtige verse mistletoe, oude kerstdecoraties, Christmas Pudding,  kazen, jams en chutneys, Franse worsten en aardewerk, pomanders , kerstengelen, schapenvachten , wol- en viltproducten,  wijnen, gebak, English Pie, serviezen,  sieraden, vintage stoffen, leer producten, hoeden, plaids, delicatessen, vogeltaarten en ambachtelijke zalmrokerij.  

Het decor bestaat uit duizenden lichtjes, kerstbomen, de geur van kaneel, kruidnagel en anijs. Brandende vuurkorven, waarbij je je heerlijk kunt warmen en gepofte kastanjes, wafels en  heerlijke soep kunt  eten.

Tijdens dit weekend brengen drie koren en een orkest met alleen koperblazers prachtige Christmas Carols ten gehore en is er een verhalenverteller bij de buitenhaard. Misschien komt u ook kinderen met de zwavelstokjes tegen en zondag brengen de kerstman en zijn vrouw een bezoek aan de Fayre. Er zijn demonstraties van het bereiden van poffert en Christmas Pudding.

Vooral zaterdagavond is de Victorian Christmas Fayre prachtig verlicht. Het belooft een sfeervol weekend te worden in de oude Engelse sfeer.

Openingstijden Fayre weekend: zaterdag 7 december van 11.00 tot  20.30 uur, zondag 8 december van 11.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt 4,50 euro p.p., kinderen tot 12 jaar gratis, mits onder begeleiding.

De Oranjerie zit aan de Noorderstraat 1 in Zeijen. Voor meer info: www.de-oranjerie.nl