LTC knokt zich in slotfase langs FC Meppel

Assen – LTC blijft zich stevig manifesteren in de top van de tweede klasse J. De Assenaren versloegen FC Meppel zaterdag op sportpark De Hoogte met 2-1.

Met FC Meppel was de nummer 6 van de ranglijst naar Assen gekomen, met slechts drie punten achterstand op nummer 2, LTC. De intenties van de gasten waren duidelijk: winnen. En nadat Meppel in de tiende minuut van de eerste helft al gevaarlijk was geweest, namen de gasten in de 23ste minuut de leiding: 0-1.

LTC ging uiteraard op jacht naar de gelijkmaker, maar verder dan mogelijkheden voor Marc Heerings (afstandsschot) en Sergio Danhof (strandde op de keeper) kwam de thuisploeg niet.

Na rust zocht LTC andermaal de aanval. Invaller Imre de Jonge en vooral Richard Mulder lieten hun kansen echter onbenut. Mulder en De Jonge konden LTC in de laatste minuten toch nog laten juichen. Eerst bracht Mulder de thuisploeg in de 88ste minuut langszij (1-1) en in blessuretijd was het De Jonge, die de drie punten voor de ploeg van coach Mike Kelly veilig stelde: 2-1.