ACV blijft steken op gelijkspel in doelpuntenfestijn

Assen – Het is ACV zaterdag niet gelukt AVV Swift in de hoofdklasse B voorbij te steken op de ranglijst. In Amsterdam bleef de Asser formatie in een rechtstreeks duel steken op 4-4.

Met Swift en ACV stonden de nummers 2 en 4 tegenover elkaar. Slechts twee puntjes scheidden beide ploegen en bij winst zou ACV de Amsterdammers dus voorbij gaan.

Het werd een enerverende pot voetbal in de Nederlandse hoofdstad. Swift opende al in de tweede minuut van de eerste helft het doelpuntenfestijn middels een treffer van Guido de Graaf: 1-0.

Daarna was het echter ACV dat de thuisploeg enkele draaien om de oren gaf. Na ruim een kwartier kwamen de gasten langszij via een doelpunt van Justin Mulder en vlak voor en vlak na rust zorgden Jim de Leeuw en Ezra Schrijver voor een 1-3 voorsprong.

De wedstrijd was echter nog lang niet gespeeld. Swift toonde veerkracht en Daan Sutorius en andermaal De Graaf brachten de Amsterdammers weer naast ACV. De Asser formatie kreeg vervolgens een strafschop (benut door Gijs Jasper) en leek lange tijd de drie punten op zak te hebben. Daar stak Ron Rosenhart in de 84ste minuut echter een stokje voor: 4-4.