Sport Noord Café: (beach)volleybalster Iris Reinders uit Grolloo droomt van Olympische Spelen

Volleybalster Iris Reinders uit Grolloo speelt in de eredivisie met VC Sneek en droomt van de Olympische Spelen. ,,Ik heb het nog niet met de club besproken, maar ik ga sowieso beachvolleyballen.”

De Drentse ging in de studio van Sport Noord Café ook in op het plotselinge vertrek van trainer-coach Paul Oosterhof bij VC Sneek. Met Henriëtte ter Steege aan het roer hebben de Friese volleybalsters inmiddels de eerste zege op zak.

Toch dreunt het afscheid van Oosterhof nog steeds na bij de speelsters. ,,We voelden al iets aankomen”, zei Reinders over het moment dat de selectie werd ingelicht.

Tegen het Talent Team werd voor het eerst dit seizoen gewonnen; en dat terwijl het niet eens zo slecht ging bij de Snekers. Er sloop vooral onzekerheid in de ploeg omdat de formatie na een sterke start steeds de wedstrijd weggaf. Met Ter Steege voor de groep werd een nieuwe weg ingeslagen. ,,Ik ben blij dat ze een coach is met haar eigen visie en niet de lijn van Paul doortrekt.’’

Iris Reinders’ carrière verliep toevalligerwijs steeds met Oosterhof en Ter Steege als kruiwagens; na de jeugd te hebben doorlopen bij SGO in Grolloo vertrok Reinders naar het Sudosa van Oosterhof. Daar werd ze gescout door Ter Steege, die toen in dienst was van Zwolle. Na Zwolle verkaste de Drentse naar Gent, waarna ze een succesvol uitstapje maakte naar het strand. Zo won Reinders nota bene een internationaal toernooi in Rwanda.

Het koppel Maxime van Driel/Iris Reinders viel echter uit elkaar, maar het vuur blijft branden bij Reinders. Ondanks dat ze nu in de eredivisie bij VC Sneek speelt, wil ze haar kansen wagen als beachvolleybalster. ,,Ik heb het nog niet met de club besproken, maar ik ga sowieso beachvolleyballen’’, zegt Reinders. ,,Wie weet halen we ooit de Olympische Spelen. Dat is wel altijd een droom geweest.’’

De volledige aflevering zie je hier:

Meer Sport Noord Café?