Feministische film van Drentse Geertsma (21) gaat door, het geld is binnen

Rosa Geertsma-Lackroy kan in januari starten met de opnames van haar feministische film Beholder in de woonboerderij van haar ouders in Drouwenermond. Het scenario schreef ze naar aanleiding van een opmerking dat vrouwen boven de 40 ‘te oud’ zouden zijn.

Voor de film zette ze een crowdfundingsactie op waarin ze binnen een aantal weken 4000 euro wilde binnenhalen. Als er op 13 november nog geen 80 procent binnen was, zou de site Cinecrowd de sponsoren al het geld terugstorten.

Grote donatie van 1250 euro

Met nog twee dagen te gaan in de crowdfundactie heeft Geertsma-Lackroy 85 procent van de benodigde 4000 euro binnen. Dat komt voor een groot deel door een donatie van 1250 euro die afgelopen weekend binnenkwam. Geertsma-Lackroy: ,,Het project gaat door. Ik kan het bijna niet geloven.’’ Eerder zei ze al dat ze bij het behalen van 80 procent, sowieso van start zou gaan. Ze hoopt de rest van het geld nog wel op te halen.

Het geld wordt gebruikt voor het ombouwen van de woonboerderij tot filmset, de catering voor de acteurs die vrijwillig meedoen, reiskosten en apparatuur. Geertsma-Lackroy wil de film uiteindelijk gebruiken voor haar aanmelding bij de filmacademie in Amsterdam. Ook wordt de film, die verhaalt over een vrouw die haar eigenwaarde baseert op haar schoonheid, ingestuurd naar filmfestivals.