LTC en Achilles 1894 pakken periodetitel

Assen – LTC en Achilles 1894 hebben zaterdag in respectievelijk de tweede klasse J en de derde klasse D de eerste periodetitel binnengehaald.

LTC versloeg in eigen huis FC Wolvega met 3-0, Achilles 1894 was te sterk voor VV Avereest: 0-2.

LTC

LTC en DZOH voerden tot voor zaterdag puntgelijk de ranglijst aan in 2J. DZOH had de neus nét iets vooraan, met een doelsaldo dat één treffer beter was dan dat van LTC. Met die wetenschap gingen de manschappen van LTC-trainer Mike Kelly de strijd op sportpark De Hoogte aan met de nummer 12 van de ranglijst, Wolvega. Zaak was om te winnen, het liefst met ruime cijfers.

LTC had een bliksemstart te pakken, toen Imre de Jonge al in de vierde minuut van de eerste helft een dieptepass oppikte en het leer over de uitgelopen Wolvega-doelman heen wipte: 1-0. En de thuisploeg drukte door. Na een klein half uur anticipeerde Arjan Akkerman goed op een afgeslagen inzet van Richard Mulder. Vanaf rand zestienmeter mikte Akkerman de bal tegen het net: 2-0.

Ook de derde Asser treffer viel nog voor rust. Weer was het Mulder die door de Wolvega-defensie alleen via een overtreding in het zestienmetergebied kon worden gestopt. Strafschop dus, en  Mulder zelf voltrok het vonnis: 3-0.

In het tweede bedrijf vielen geen treffers meer, zodat LTC met spanning afwachtte wat DZOH had gedaan die middag. En toen bleek dat de naaste concurrent punten had laten liggen in het uitduel met De Griffioen (1-1), kon de eerste prijs van het seizoen worden gevierd.

Achilles 1894

Achilles 1894 had de periodetitel in 3D voor het oprapen. Alleen bij verlies van de tot nu toe ongenaakbare koploper bij Avereest en een monsterscore van Hoogeveen (dat dan 17 doelpunten moest goedmaken) bij BSVV zou het Achilles-feestje nog verstoord kunnen worden.

Maar dat lag niet in de lijn der verwachtingen. Achilles is dit seizoen voorlopig oppermachtig en won de eerste zeven wedstrijden. En ja, Avereest werd zege nummer 8, hoewel de Asser doelpunten tijdens het bezoek aan de middenmoter niet kwamen aanwaaien.

Pas in de blessuretijd van de eerste helft zorgde Bastiaan Jager voor de 0-1 en in de 82ste minuut gooide Wouter van der Molen de partij met een doeltreffende uithaal vanaf 25 meter definitief in het slot: 0-2. En konden ook de Achilles-spelers een feestje bouwen.