Rabobank verhuist vestiging Gieten van centrum naar de bibliotheek, waar een adviespunt komt

De Rabobank-vestiging in Gieten verhuist naar de bibliotheek in datzelfde dorp. Geld pinnen kan echter niet bij de bieb.

In de bibliotheek aan de Eexterweg komt een zogeheten adviespunt. Volgens directievoorzitter Ludo Mennes van Rabobank Assen en Noord-Drenthe is er minder behoefte aan een fysiek bezoek aan bankkantoren. Dit omdat steeds meer mensen kiezen voor thuisbankieren via internet, telefoon, e-mail en sociale media.

Ondernemers moeten naar andere locatie

Per 6 januari sluit de Rabobank het pand aan de Brink in Gieten. Dit betekent ook dat er vanaf dat moment geen geld meer gestort kan worden in Gieten. Ook de mogelijkheid om geld te bestellen op deze locatie wordt geschrapt. De geldautomaat verdwijnt niet van de Brink.

De Rabobank laat weten dat ondernemers hun cash geld nu kunnen storten in de vestigingen van Assen, Beilen of Zuidlaren. Ook kunnen ze terecht bij de buurtbanken in Borger en Stadskanaal.

Het adviespunt in de bibliotheek komt in de centrale hal te staan. Ook zal er een (afgesloten) ruimte zijn voor gesprekken met klanten. Die kunnen er op maandag en vrijdag terecht tussen 14.00 uur en 17.30 uur en op woensdag van 12.30 uur en 17.30 uur.