LTC loopt DESZ na rust onder de voet

Assen - Na twee nederlagen in de tweede klasse J heeft LTC de draad wat winnen betreft weer opgepakt. In Zwartsluis boekte de Asser formatie zaterdag bij DESZ een klinkende zege: 2-5.

Met DESZ en LTC stonden weliswaar de nummer 5 en 2 van de ranglijst tegenover elkaar, maar beide ploegen scheidden slechts één puntje. En dat was in de eerste helft ook te merken, toen de thuisploeg al na 10 minuten de leiding pakte: 1-0.

LTC was echter de betere ploeg met het meeste balbezit en nadat Raphael Tuankotta eerst nog na een rush vanaf eigen helft de paal had geraakt en een inzet van Imre de Jonge hetzelfde lot was beschoren, was het Arjan Akkerman die na een goede actie van Richard Mulder na een half uur voor de gelijkmaker tekende: 1-1.

Dat was tevens de ruststand. De thuisploeg kwam vervolgens als beste uit de kleedkamer. LTC-goalie Jelle van der Veen redde in de 48ste minuut eerst nog knap, maar moest tien minuten later toch de 2-1 voor DESZ toestaan.

LTC zette zich echter schrap en in het resterende gedeelte van de wedstrijd werd de thuisploeg compleet onder de voet gelopen.  Marc Heerings (voorzet Sergio Danhof), De Jonge (strafte een fout in de DESZ-defensie genadeloos af) Mulder (benutte een strafschop nadat hijzelf onderuit was gehaald) en Per Kirchhoff (prachtig schot in de bovenhoek) bepaalden de eindstand op 2-5.

Door dat resultaat deelt LTC de koppositie in 2J met DZOH en FC Meppel. Deze ploegen hebben allen 15 punten.