ACV laat overwinning glippen tegen SDC Putten

Assen – ACV heeft zaterdag verzuimd aan te sluiten bij de nummer 2 op de ranglijst van de hoofdklasse B, SDC Putten. Op het eigen sportpark Catawiki liet de formatie van trainer Fred de Boer in de slotfase de zege glippen: 1-1.

Bij winst zou ACV Putten naderen tot op een punt en lange tijd zag het ernaar uit dat die missie zou slagen.  ACV startte goed en al na zeven minuten in de eerste helft liet Matthijs Hardijk een voorzet los, die door Ezra Schrijver bijna met het hoofd werd afgerond. Putten-doelman Martin van Barneveld stond tot twee maal toe Asser succes in de weg.

Vervolgens kregen de gastheren nog mogelijkheden via Schrijver, Marco van der Heide en  Arjen Hagenauw, maar beide ploegen gingen rusten met 0-0.

Na ruim tien minuten in het tweede bedrijf was het wel raak voor ACV. Op aangeven van Van der Heide schoot Arjen Hagenauw de 0-1 binnen.

Putten kwam vervolgens dicht bij de gelijkmaker toen Rick van den Brink het leer vanaf grote afstand de lat liet kussen. Aan de andere kant had Van der Heide de definitieve beslissing op zijn schoen, maar de ACV-aanvaller zag zijn schot van dichtbij in het zijnet belanden.

Zo bleef Putten hoop houden op een puntje in Assen en in de laatste minuut van de reguliere speeltijd moest ACV met lede ogen toezien hoe Van den Brink alsnog de gelijkmaker achter de Asser sluitpost Morten Otto deponeerde: 1-1.