Asser Boys stoomt door met zege op koploper Ruinen. ‘We scoren op de juiste momenten’

Assen – Asser Boys heeft de smaak te pakken in de derde klasse D. De ploeg van coach Anne Jan van der Heide boekte zondag tegen koploper Ruinen alweer de derde seizoenszege op rij: 4-2.

Door die overwinning heeft Asser Boys zicht gekregen op die koppositie. Pesse voert nu de ranglijst aan, maar heeft met 5 punten voorsprong op de Asser formatie wel twee duels meer gespeeld.

Van der Heide zegt dat het inderdaad lekker gaat, maar dat na de degradatie uit de tweede klasse vorig seizoen promotie geen absolute must is. ‘Het is geen doelstelling of zo, maar we hebben wel een selectie die een gooi moet kunnen doen naar promotie. Via een kampioenschap of een periodetitel.’

Deceptie 

Ruinen struikelde vorige week op eigen veld al over FC Assen en ook de tweede confrontatie met een ploeg uit de Drentse hoofdstad draaide voor de koploper uit op een deceptie. Hoewel de gasten in de eerste helft wel gevaarlijk waren via de veelvuldig gehanteerde lange bal, was het de thuisploeg die na 20 minuten op voorsprong kwam door een benutte strafschop van aanvoerder Robert Termohlen: 1-0.

Dat was tevens de ruststand en vijf minuten na de hervatting kwam Ruinen alweer langszij. Van der Heide: ‘Dat was snel en even waren wij zoekende, ook al omdat Ruinen nóg meer de lange bal uit de kast haalde.’ Maar weer was het Termohlen, die Asser Boys in de 66ste minuut uit een vrije trap andermaal aan de leiding bracht: 2-1.

‘We hadden het soms lastig, maar scoorden steeds op het juiste moment’, analyseert Van der Heide. ‘En ja, na die 2-1 ging het snel.’ Justin Smeenge nam even later de 3-1 voor zijn rekening en toen en speler van Ruinen met een eigen doelpunt voor  4-1 zorgde, was het verzet van de bezoekers gebroken. De 4-2 tien minuten voor tijd was van louter cosmetische waarde.

Broos

De zege op Ruinen, besluit Van der Heide, is goed voor het vertrouwen van zijn spelers. ‘Want dat is af en toe nog wat broos. Maar ik vind dat wij voetballend voor niemand onder hoeven te doen in deze klasse en ik denk dat ook de jongens er nu wel van overtuigd zijn dat we deze competitie bovenin mee kunnen draaien.’

Tekst: Robbert Willemsen