ACV struikelt over HZVV

Assen – ACV heeft zaterdag in de hoofdklasse B dure punten laten liggen. In de Drentse derby bij HZVV ging de Asser formatie van trainer Fred de Boer met 2-1 onderuit.

ACV had in Hoogeveen een overwinning nodig om aansluiting te houden met de top van de ranglijst, HZVV bivakkeert onderin de middenmoot en een zege zou welkom zijn om zo uit de gevarenzone te blijven.  

De thuisploeg kwam prima uit de startblokken en kreeg al in de eerste minuut een goede mogelijkheid via Lorenzo Valente, die echter naast schoot. Vervolgens was het de beurt aan ACV, maar schoten van Matthijs Hardijk gingen net naast.

Acht minuten voor rust kwamen de gasten alsnog op voorsprong. Pascal Huser ramde een vrije trap schitterend in de kruising: 0-1.

Kantelen

In het tweede bedrijf zag ACV-aanvaller Marco van der Heide zijn inzet eerst nog gekeerd worden door HZVV-doelman Hidde Streutker, toen de partij kantelde. Na een kleine 60 minuten bracht Fabian Stevens HZVV op 1-1 en even later moest ACV’er Justin Mulder na zijn tweede gele kaart met rood voortijdig naar de kant.

Met nog ruim twintig minuten te gaan rook HZVV tegen tien man bloed en Mulder had zijn trainingsjack nog niet aangetrokken, toen Sander Dzemidzic in de 70ste minuut raak kopte uit een corner: 2-1.

Die klap kwam ACV niet meer te boven. Bijna had de thuisploeg de uiteindelijke marge nog op twee treffers gebracht, maar Fabian Stevens zag zijn inzet naast het doel belanden.