LTC weer onderuit, Achilles 1894 blijft winnen

Assen – LTC heeft zaterdag haar tweede opeenvolgende nederlaag moeten incasseren. Na het verlies vorige week bij DZOH was nu Gramsbergen op sportpark De Hoogte met 1-3 te sterk.

Met Gramsbergen, middenmoter in de tweede klasse J, leek LTC een uitgelezen mogelijkheid te hebben om de recente uitglijder weer glad te strijken. Het pakte echter anders uit. De gasten hadden in de eerste helft het meeste balbezit, maar creëerden  nog geen doelrijpe kansen.

Dat deed LTC wel. Imre de de Jonge zag zijn schot echter naast gaan en zijn doelpunt op slag van rust werd afgekeurd wegens buitenspel.

In het tweede bedrijf was het na tien minuten raak voor Gramsbergen, maar vijf minuten later nestelde LTC zich alweer naast de bezoekers, toen Arjan Akkerman een vrije trap vanaf 18 meter in de hoek mikte: 1-1.

Het was echter weer Gramsbergen dat – eveneens vanuit een vrije trap – de leiding nam en terwijl LTC op jacht ging naar de gelijkmaker, sloegen de gasten tien minuten voor het einde nogmaals toe: 1-3.

Achilles 1894

Achilles 1894 bleef zaterdag in de derde klasse D zonder puntverlies, maar gemakkelijk ging dat op bezoek bij Klazienaveen zeker niet.

De thuisploeg nam in de eerste helft de leiding, Leon Regtop zorgde er namens Achilles voor dat beide ploegen gingen rusten met een 1-1 stand.

Na rust kwam Klazienaveen andermaal op voorsprong en moest de ploeg uit Assen alle zeilen bijzetten om nog een positief resultaat uit het vuur te slepen. En dat lukte. Nando Frans tekende voor de 2-2 en het was Dzenan Sarkinovic die na een handsbal in het strafschopgebied van de thuisploeg mocht aanleggen vanaf de stip. De spits faalde niet: 2-3.