Feest bij De Fluitketel: 25 jaar

Aangeboden door: Fluitketel Verlichting

Verlichtingsspeciaalzaak De Fluitketel viert een fraai jubileum: deze maand is het precies 25 jaar geleden dat de winkel zijn deuren in Assen opende.

Een rijke historie is op De Fluitketel zeker van toepassing. En deze gaat zelfs verder terug dan de 33 jaar dat de winkel in handen is van de familie Koerts. “Mijn ouders namen de winkel - destijds nog in Veendam - over. Het was ooit een soort winkel van sinkel. Van verlichting tot allerlei huishoudelijke artikelen, er was van alles te krijgen. Het pand brandde echter af en het enige tastbare wat in de asresten terug werd gevonden, was een fluitketeltje. Deze verbrandde ketel werd in de muur gemetseld van het nieuwe pand en vanaf dat moment ging de zaak verder onder de naam De Fluitketel. Deze naam namen mijn ouders dus met de winkel over”, legt eigenaar Bert Koerts uit. In totaal is de familie al 50 jaar als zelfstandig ondernemer actief.

Nadat Bert klaar was met de mts, kwam het winkelpand in Assen op het pad van de familie. Zijn plan om een installatiebedrijf te gaan runnen, liet hij varen en de familie opende hun tweede vestiging van De Fluitketel. Drie jaar geleden hield de winkel in Veendam echter op te bestaan. “Mijn ouders waren toen al 75, dus het werd tijd. Maar”, zo voegt Bert eraan toe, “ze helpen nog iedere dag mee in de winkel hier in Assen.”

Voor al uw verlichtingswensen

De Fluitketel is vandaag de dag dé winkel op het gebied van alle denkbare verlichtingswensen. Zowel de particuliere als de zakelijke klant kan bij de winkel in Assen terecht. En niet alleen voor een breed assortiment hang-, sta- of tafellamp en buitenverlichting. Het team van de Fluitketel maakt complete verlichtingsplannen op maat waarin met alle wensen en denkbare factoren rekening wordt gehouden. Naast advies en verkoop van armaturen en lichtbronnen, installeert Bert met grote regelmaat verlichting bij de klant thuis of in het bedrijf.

Koerts bezoekt veelvuldig beurzen en fabrikanten en volgt daardoor trends en noviteiten op de voet. “Wat we nu veel zien zijn de grote led-lichtbronnen met een bijzondere vormgeving. Het zijn net kunstwerken. Ook armaturen van glas en dan met name rookkleurig zijn erg populair op dit moment.”

Koerts laat het jubileum niet onopgemerkt voorbijgaan. Iedere klant die 400 euro of meer besteed, krijgt van De Fluitketel een mooie led-leeslamp cadeau. “De klant kan kiezen uit brons, staal of zwartkleurig waardoor de lamp in ieder interieur past. Deze lamp ter waarde van 70 euro is ook gewoon te koop en dan voor slechts 50 euro.” Deze aanbieding en de fraaie cadeau-actie duren beide tot en met eind november. 

 

U vindt De Fluitketel aan de Gedempte Singel 38 in Assen.