DZOH maakt einde aan zegereeks LTC, Achilles 1894 na rust op stoom

Assen – DZOH heeft LTC zaterdag de eerste competitienederlaag toegebracht in de tweede klasse J. In Emmen ging de Asser formatie onderuit met 2-1.

Achilles 1894 bleef wel ongeslagen in de derde klasse D. De ploeg van trainer Harold Wekema kwam op het eigen sportpark Marsdijk contra Fit Boys na rust op stoom: 4-1.

LTC

LTC had in 2J nog geen punt af hoeven te staan, maar wist dat het bij de nummer 2 van de ranglijst, DZOH, een moeilijke middag zou gaan krijgen. De Emmenaren konden bij winst naast LTC komen. En nadat Per Kirchhoff namens de gasten al in de zesde minuut een grote kans had gemist, kwam de thuisploeg na een half uur op voorsprong: 0-1.

Dat was tevens de ruststand. LTC kwam vervolgens als beste uit de kleedkamer. In de 49ste minuut mocht de ploeg van trainer Mike Kelly een hoekschop nemen. Richard Mulder en Kirchhoff konden de trekker niet overhalen, maar Jesse Boertien deed dat in derde instantie wel: 1-1.

Beide ploegen kregen daarna goede mogelijkheden om de winst naar zich toe te trekken. Na een voorzet van Sergio Danhof kwam Stefan Kuntz net tekort om de 1-2 binnen te schuiven en Mulder zag een volley net over de lat verdwijnen. Aan de andere kant ontsnapten de gasten aan een nieuwe achterstand toen doelman Jelle van der Veen een inzet van dichtbij uit de hoek ranselde.

Het bleek uitstel van executie voor LTC, want vlak voor tijd moest Van der Veen het hoofd alsnog buigen: 2-1. LTC beëindigde de partij met 10 spelers, omdat Boertien met zijn tweede gele kaart voortijdig het veld moest verlaten.

Achilles 1894

Achilles 1894, de trotse koploper in 3D, kreeg de nummer 12 van de ranglijst Fit Boys op bezoek. Het leek daarom vooraf een niet al te lastige klus te worden voor de Assenaren, maar daar zag het in de eerste helft nog niet naar uit.

Voor de wedstrijd was er eerst een minuut vanwege het overlijden van Jan Regtop (90), een van de drie oudste leden van Achilles 1894. Zijn kleinzoon Leon Regtop stond zaterdag in de basis bij Achilles.  

De gasten uit Beilen kregen na de aftrap na vijf minuten al een strafschop en maakten vanaf de stip geen fout: 0-1. Achilles probeerde vervolgens langszij te komen, maar het duurde tot de 42ste minuut eer dat gebeurde. Nu was het de beurt aan Dzenan Sarkinovic om aan te leggen vanaf de stip. De spits bleef koel: 1-1.

In het tweede bedrijf was het dan toch gedaan met het verzet van Fit Boys. De ploegen waren nog maar net uit de kleedkamer toen de Asser topscorer Romario Tjong a Sie de bal vanaf 20 meter hard en laag in de hoek knalde: 2-1. En enkele minuten had Tjong a Sie zijn tweede treffer van de dag alweer binnen. Hij draaide knap weg bij zijn tegenstander en vond andermaal de hoek: 3-1. Sarkinovic tekende vervolgens met een kopbal eveneens voor zijn tweede treffer en bepaalde daarmee de eindstand op 4-1.