LEO loopt zich kapot op muur, FC Assen krijgt weer draai om oren

Assen – LEO kreeg zondag in de derde klasse D te maken met een muur, die het bezoekende USV had opgetrokken voor eigen doel. De muur hield stand, één counter werd LEO fataal: 0-1.

FC Assen liep in 3D net als vorige week contra LEO tegen vijf tegentreffers aan. DIO Oosterwolde won in Assen met 0-5. En FC Amboina mocht in 5C haar eerste zege van het seizoen bijschrijven, bij Groen Geel werd het 2-3.

LEO

‘Ik kan mijn ploeg niets verwijten, de jongens hebben keihard gewerkt. Maar niet gescoord. En ja, dan verlies je de partij door één snelle omschakeling van USV.’

Aldus LEO-coach Heiko van den Berg. USV was in Loon gefixeerd op het tegenhouden van de thuisploeg en mocht zelfs drie punten meenemen naar Nieuwleusen. Een counter-goal na een half uur in de eerste helft bleek meteen de enige treffer van de wedstrijd.

FC Assen

FC Assen begon zondag weliswaar redelijk aan het duel met DIO Oosterwolde, maar de gasten namen in de eerste helft toch een voorsprong van 0-2. Na rust kreeg Thomas Gelling een uitgelezen mogelijkheid om FC Assen terug in de wedstrijd te brengen, maar hij faalde vanaf de penaltystip.

‘En ja’, verzucht FC Assen-coach Germain Beck, ‘vervolgens countert DIO naar de 0-3 en is de wedstrijd gespeeld. De kopjes gingen bij ons naar beneden.’

DIO liep uit naar een 0-5 zege en na het 5-2 verlies vorige week bij LEO zijn dat tien tegentreffers in twee duels. Te veel, aldus Beck. ‘Je moet ook leren de schade tegen betere ploegen te beperken, want grote nederlagen werken demotiverend. En we moeten echt leren volop de strijd aan te gaan als we merken dat het voetballend niet lukt.’

FC Amboina

Na twee nederlagen in de vijfde klasse C kon FC Amboina zondag weer eens juichen. Groen Geel, toch de nummer 3 van de ranglijst, verslikte zich danig in de Asser formatie, die uiteindelijk met een 2-3 overwinning in de tas naar Assen toog.