LTC velt NEC Delfzijl, Achilles 1894 verslaat ZZVV

Assen – LTC en Achilles 1894 gaan maar door met winnen in respectievelijk de tweede klasse J en de derde klasse D.

LTC versloeg op sportpark De Hoogte NEC Delfzijl met 3-1, Achilles was in Zuidwolde te sterk voor ZZVV: 0-3.

LTC

LTC stoomt in 2J als promovendus tot nu toe over de opponenten heen. De overwinning zaterdag op NEC Delfzijl betekende alweer de vierde opeenvolgende zege voor de ploeg van coach Mike Kelly, het volle pond dus: 12 punten uit 4 duels.

De armen van de ‘Green Army’ uit Pittelo konden al na vijf minuten in de eerste helft de lucht in. Een pass van Sergio Danhof belandde bij Richard Mulder, die op zijn beurt Per Kirchhoff bediende. De aanvaller maakte geen fout: 1-0.

En vlak voor rust verdubbelde LTC de marge. Een messcherpe counter eindigde via Mulder uiteindelijk bij Danhof, die alleen voor de doelman aangekomen de trekker overhaalde: 2-0.

NEC Delfzijl deed vervolgens nog wel wat terug, maar de thuisploeg gaf de wedstrijd niet meer uit handen. En nadat Stefan Kuntz eerst nog een enorme kans had laten liggen, was het invaller Imre de Jonge, die net als vorige week contra Gorecht voor de laatste Asser treffer tekende: 3-1.

Achilles 1894

Achilles 1894 speelde bij ZZVV niet haar beste partij, maar het was wel weer voldoende om de maximale score dit seizoen overeind te houden: 4 gespeeld, 12 punten.

Achilles nam in Zuidwolde in de eerste helft de leiding nadat een voorzet van Leon Regtop Romario Tjong a Sie bereikte. De Asser topscorer kopte het leer knap achterwaarts binnen: 0-1.

En hoewel ZZVV goed weerstand bood, kon de thuisploeg niet verhinderen dat Achilles nog voor rust op 0-2 kwam. Een lange bal van Nando Frans werd door Evan Sturing met het hoofd teruggelegd op Wouter van der Molen, die de bal volley binnen schoot.

In het tweede bedrijf kwam er nog één Asser treffer bij. In de 82ste minuut bezorgde Dzenan Sarkinovic de bal bij Romario Tjong a Sie, die Sam Kuipers in staat stelde de eindstand op 0-3 te bepalen.