ACV te sterk voor Purmersteijn

Assen – ACV blijft goed meedoen in de top van de hoofdklasse B. Zaterdag kwam Purmersteijn op bezoek in Assen en de gasten werden met een 2-0 nederlaag weer huiswaarts gestuurd.

ACV kende een bliksemstart op sportpark Catawiki. Al na twee minuten lag de 1-0 tegen de touwen na een mooi lob van Marco van der Heide. En als Robert Talens vijf minuten later iets meer geluk had gehad met zijn schot, zou de partij al binnen het kwartier zijn beslist.

ACV kreeg ook daarna overigens voldoende kansen om Purmersteijn al in het eerste bedrijf definitief te vellen, maar het vizier stond niet zuiver afgesteld. Ezra Schrijver was nog het dichtst bij de 2-0, zijn inzet belandde echter op de paal.

Bijna was Purmersteijn voor rust nog langszij gekomen, ware het niet dat ACV-goalie Morten Otto na een hoekschop goed regeerde op de kopbal van Nathan Sibilo.

Het doek viel in de tweede helft dan toch voor de bezoekers, die dat hakmes overigens zelf hanteerden. Want nadat Gijs Jasper eerst nog de paal had geraakt, was het twintig minuten voor tijd Arjen Hagenauw die zijn voorzet via een verdediger van Purmersteijn in het doel zag belanden: 2-0.