LTO Noord roept leden op voor boerenprotest bij provinciehuis in Assen: 'We zijn het zat'

LTO Noord roept haar leden op om aanstaande maandag om 12.00 uur bij het provinciehuis in Assen te verschijnen. De provinciale beleidsregels over stikstof moeten volgens de belangenbehartiger van tafel of minimaal worden opgeschort.

Volgens LTO Noord lopen de regels op verschillende punten vooruit op het rijksbeleid en hebben die een grote impact op boerenbedrijven en -gezinnen. LTO Noord zond hierover afgelopen vrijdag al een brandbrief aan alle colleges van Gedeputeerde en Provinciale Staten. Om dat standpunt kracht bij te zetten organiseert LTO Noord de actie bij de provinciehuizen op 14 oktober.

Vrijdag lieten boeren in Friesland en Brabant al uitgebreid van zich horen. ,,Al jaren werken onze boeren en boerinnen mee in talloze projecten en passen zich aan om te komen tot een toekomstbestendige land- en tuinbouw in een prachtig groen Nederlands landschap. Al die inzet zien we nergens terug in de impasse waarin we nu zijn beland", zegt LTO Noord-voorzitter Dirk Bruins in een persbericht.

Druppel

Bruins: ,,Land- en tuinbouw lijkt ineens het probleem, daarmee wordt volledig voorbij gegaan aan de belangrijke bijdrage en oplossingen die de Nederlandse landbouw levert aan tal van maatschappelijke- en voedselvraagstukken. We zijn het zat dat de overheid niet naar ons luistert en dat de provincie vervolgens ook nog eens zijn eigen interpretatie van de beleidsregels geeft is voor ons de druppel. Wij willen blijven ondernemen nu en in de toekomst!"