3 slimme bespaartips voor je verhuizing

Aangeboden door: Verhuisoffertes.com

Je hebt een nieuw huis gekocht en hier moet je nog het een en ander aan laten verbouwen, een flinke investering bij elkaar. Daarom is het logisch dat een dure verhuizing niet je voorkeur heeft, ook al loopt een verhuizing al snel in de papieren. Er zijn een aantal handige manieren om ervoor te zorgen dat de verhuiskosten binnen de perken blijven. Je leest in dit artikel drie slimme bespaartips.

Vergelijk offertes van verhuisbedrijven

Met het grote aantal verhuisbedrijven, is het nog wel eens lastig om door de bomen het bos te blijven zien. Door vrijblijvende offertes op te vragen bij verschillende verhuizers, is het makkelijker om het overzicht te bewaren. Kijk goed naar de prijzen, maar ook naar de services die het verhuisbedrijf aanbiedt. Zo kunnen verhuizers in Amsterdam voor jouw verhuizing voordeliger zijn dan verhuizers uit de buurt, omdat het totaalpakket voordeliger is.

Kijk wat je zelf kan doen

Bij een verhuizing is het mogelijk om een deel zelf te doen, waardoor je minder kosten maakt voor het verhuisbedrijf. Overweeg bijvoorbeeld om zelf elke keer dat je naar je nieuwe huis gaat een aantal verhuisdozen mee te nemen. Zo heb je in een aantal ritjes toch al een flink deel van je spullen meegenomen. Kijk ook of je zoveel mogelijk meubels al uit elkaar kan halen en klaar kan zetten voor de verhuizers. Hiermee bespaar je ook flink tijd en daarmee ook geld.

Kies voor een doordeweekse dag

Over het algemeen is het voordeliger om op een doordeweekse dag te verhuizen. Op deze dagen is er minder vraag naar verhuisbedrijven, waardoor de tarieven lager liggen dan in het weekend. Naast dat je minder betaalt op een doordeweekse dag, hebben verhuisbedrijven vaak ook meer tijd doordeweeks. Hierdoor heb je meer keuze uit professionele hulp en heb je de tijd om te verhuizen.