Amer pakt uit met drietal concerten

De Amer in Amen heeft in het weekeinde van 18 tot en met 20 oktober drie concerten op het programma staan.

Singer-songwriter Arlan Feiles (VS) opent het weekend op vrijdagavond, gevolgd door de Engelse Crossfire Blues Band op zaterdagavond en het Amerikaanse Johnny Irion Trio op zondagmiddag.

Arlan Feiles is een bekroond singer-songwriter, multi-instrumentalist en muziekproducer. Dit veelzijdige talent maakt vrijdag 18 oktober zijn opwachting in De Amer (20.00 uur). De liedjes van Arlan Feiles zijn te horen in verschillende tv-series en films, onder andere in het Oscarwinnende In deze film wordt forse kritiek geleverd op de farmaceutische industrie. Een dergelijk thema past perfect bij Arlan Feiles, want in allerlei songteksten toont hij zich een bevlogen activist op het gebied van mensenrechten. Op 4 oktober verscheen , het nieuwste album van Arlan Feiles. De Amerikaan stelt zich daarop enkele levensvragen, die ook zijn publiek aan het denken zullen zetten. De songs op het album bestaat uit diverse genres Americana, soul, gospel en folk.

Marcus Praestgaard-Stevens is net 17 jaar geworden, maar de jonge gitarist stond in 2017 al aan de wieg van de Crossfire Blues Band. Zaterdag 19 oktober (20.00 uur) speelt de vierkoppige formatie uit het zuiden van Engeland in De Amer. Naast Marcus bestaat de band uit de eveneens nog jeugdige zangeres Alice Armstrong en een ervaren ritmesectie met Graham Walker (drums) en Eddie Masters (bas). Samen brengen ze een mix van old school blues, soul, funk en jazz. Daarmee hebben ze Engeland al veroverd, nu toeren ze voor het eerst op het Europese vasteland.

Marcus Praestgaard-Stevens was in 2018 genomineerd voor de UK Blues Award. Zijn gitaarspel is beïnvloed door onder andere BB King, Albert Collins, Robben Ford en Larry Carlton. De geweldige zangeres Alice Armstrong haalt haar inspiratie uit legendarische voorbeelden als Etta James, Aretha Franklin en Janis Joplin.

De songs van Johnny Irion (1969), die zondag 20 oktober met zijn trio optreedt in De Amer (14.00 uur), zijn min of meer tijdloos. Toch plaatst de manier waarop hij ze uitwerkt en vertolkt hem midden in onze tijd. Op zijn laatste album (2018) laveert de Amerikaan langs meerdere rootsgenres, folk, blues, gospel en country. Er werd aan meegewerkt door bandleden van The Dawes, Wilco en Mother Hips.

Als je de biografie van Johnny Irion leest, struikel je bijna over de beroemde namen. Zijn oud-oom is de beroemde auteur John Steinbeck Hij is getrouwd met Sarah Lee Guthrie, dochter van Arlo Guthrie, op zijn beurt de zoon van de legendarische Woody. Irion komt zelf eveneens uit een muzikaal gezin. Al die invloeden vind je terug in zijn muziek, maar zeker ook in de teksten.

Meer informatie: cafedeamer.nl

Reserveren via: 06 8322 5680 of @cafedeamer.nl