​Koops Woninginrichting: dé specialist voor uw nieuwe vloer in Assen

​Assen – Het gloednieuwe Koops Woninginrichting opent op vrijdag 11 oktober haar deuren aan de Europaweg in Assen.

Eigenaar Freddy Koops spitst zich met zijn bedrijf volledig op vloerdecoratie en traprenovatie. Naast legio soorten tapijt kan de klant terecht voor vinyl, pvc-vloeren en uiteraard ook laminaat. In de winkel op het industrieterrein aan de Europaweg Noord beschikt Koops over diverse stalen. “We werken met meerdere bekende A-merken en staan daardoor garant voor niet alleen een mooie, maar ook een kwalitatieve vloer”, aldus Freddy.

Overal ander licht

Vloerzoekenden zijn meer dan welkom in de winkel, maar men kan de stalen eveneens thuis in alle rust bekijken. “Want”, zo zegt Freddy, “het licht is toch overal weer anders. Als je de vloerdelen thuis op stalen hebt liggen, kan iets toch anders uitpakken dan je van tevoren dacht. Daarom is het voor ons geen probleem om bij de mensen thuis te komen. En desgewenst kan men ook stalen zelf meenemen naar huis.” Nadat de keus gemaakt is, maakt Freddy een vrijblijvende offerte op. Is deze akkoord, verzorgt Koops de volledige vloer met eventuele ondervloer, plinten, kortom het complete plaatje. “En mocht het nodig zijn, ontzorgen we de klant ook op gebied van ruimte maken. Er zijn mensen die al jaren tegen een nieuwe vloer aanhikken, puur omdat ze zich geen raad weten met de meubels in de ruimte. Ook dit verzorgen we graag voor onze klanten.” 

Traprenovatie

Naast complete vloerdecoratie is Koops Woninginrichting gespecialiseerd in traprenovatie. “Dit kan zijn het stofferen van de trap met tapijt, maar veelal gaat het om het aanbrengen van laminaat, pvc of vinyl op de trap.”

Goed teamwork

Freddy runt het bedrijf samen met zijn vrouw Arien. Zij bestiert de winkel en Freddy verzorgt de vloeren en traprenovaties. “We kunnen goed samenwerken en houden beide van eerlijke adviezen en nuchtere benadering.”

Op korte termijn gaat Freddy ook een eerste leerling in dienst nemen die hij de fijne en ambachtelijke kneepjes van het stoffeerders-vak gaat bijbrengen. Zo kan hij enerzijds zwaardere en grote klussen samen uitvoeren en anderzijds zorgt Freddy voor nieuwe stoffeerders op de markt. “Er zijn niet veel opleidingen meer op dit gebied waardoor er steeds minder vakmensen rondlopen, terwijl het werk er wel is. Mijn doel is om meerdere jongens intern op te leiden en ze dit mooie vak te leren.”

De winkel is te vinden aan de Europaweg Noord 7c in Assen. De openingstijden zijn: woensdag tot en met zaterdag van 10:30 tot en met 17.30 uur.