​Rijdende concertzaal Classic Express op het Koopmansplein in Assen

Assen – Op het Koopmansplein in Assen staat op donderdag 10 en vrijdag 11 oktober de Classic Express van het Prinses Christina Concours.

De Classic Express is een enorme trailer die kan uitschuiven tot een concertzaal van 14 meter lang en 7 meter breed. In de rijdende concertzaal is plaats voor ongeveer 35 kinderen.

Toptalent

Aan boord van de Classic Express zullen prijswinnaars van het Prinses Christina Concours (jong toptalent uit het hele land) optreden voor basisschoolklassen. Komende week kunnen de kinderen van KC Baggelhuizen, Vrije School de Es, de Feniks en het Kompas genieten van verschillende klassieke concerten. De concerten in de Classic Express duren ongeveer drie kwartier en worden gepresenteerd door een speciaal opgeleide pianist/presentator.

Dit project is een initiatief van Stichting Muziekkamer Assen in het kader van haar 30- jarig bestaan. Stichting Muziekkamer Assen werd opgericht in 1989 om ‘klassieke kamerconcerten te organiseren op karakteristieke locaties in Assen’ . De muziekkamer en het ICO hebben voor dit project de handen in elkaar geslagen om kinderen van de basisscholen ook in contact te brengen met klassieke muziek. In totaal komen er  meer dan 300 leerlingen van de groepen 7 en 8 luisteren naar in totaal 6 concerten.

Nog meer muziek

Gedurende Oktober-Kindermaand organiseren Muziekkamer Assen en theater DNK nog twee concerten voor jeugdige bezoekers. Op 13 oktober kunnen alle kinderen en hun ouders kennis maken met “Sterren van morgen”. Ook in dit concert treden winnaars van het Prinses Christina Concours op, maar nu in een echte concertzaal! En op 20 oktober is er de familievoorstelling “Baboesjka en het Russische Beest”, een spannend, muzikaal Russisch sprookje. Bij beide voorstellingen is de toegang voor kinderen gratis! Voor meer informatie:  www.muziekkamer.nl