Vader (41) uit Elim slaat voetballer HZVV Hoogeveen gebroken neus

Een 41-jarige man uit Elim heeft een voetballer van HZVV in Hoogeveen een gebroken neus geslagen. Dat gebeurde in het bijzijn van het 14-jarige zoontje van de verdachte.

Dat bleek dinsdag bij de politierechter in Assen. Het slachtoffer zat op de avond van 25 mei na het voetballen in de kantine van de voetbalvereniging. Er kwam een huilend jongetje van een jaar of 12 naar hem toe. Het kind vertelde dat hij was getreiterd en geslagen door een groepje. Het slachtoffer ging met enkele teamgenoten naar het groepje toe. De mannen zeiden dat ze met pesten moesten stoppen.

Meteen agressief

Een van de kinderen uit het groepje was de zoon van de verdachte. De jongen ging met zijn vader naar het terras bij de voetbalkantine en wees het slachtoffer aan als een van de mannen die hem streng had toegesproken. De Elimmer werd meteen agressief. ,,Ik heb er eentje een schop gegeven en de andere een veeg”, verklaarde hij dinsdag.

Camerabeelden

Die ‘veeg’ was een harde stomp in het gezicht van het slachtoffer, die daardoor een gebroken neus opliep. De mishandeling is te zien op camerabeelden. De verdachte gaf bij de politierechter toe dat het geen goed voorbeeld was voor zijn zoontje. In de zittingszaal zei hij tegen het slachtoffer: ,,Het was niet de bedoeling dat het zo zou lopen. Excuses daarvoor.” De man antwoordde dat hij de excuses aanvaardt.”

De Elimmer heeft een strafblad van 36 pagina’s en is al vaak veroordeeld voor geweld. Deskundigen omschrijven hem als een driftkop die moeite heeft met het onder controle houden van zijn agressie.

Werkstraf en voorwaardelijke celstraf

De officier van justitie noemde zijn gedrag bij de voetbalkantine extreem. ,,Het was voor die jongens de laatste wedstrijd van het seizoen. Ze waren niets anders aan het doen dan plezier maken. Ze waren ook een stuk jonger dan de verdachte.” Tegen de man is een werkstraf van 120 uur en vier weken cel voorwaardelijk geëist.

De rechter komt met een iets lagere straf vanwege de privé-omstandigheden van de verdachte. ,,U heeft een hele jonge tweeling en een zoon van 15. Ik vind dat de kinderen maximale aandacht verdienen.” De verdachte is veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur en vier weken cel voorwaardelijk.